Животът е другаде, са написали студентите върху стената на Сорбоната. Да, той добре знае това – нали затова е напуснал Лондон и пътува за Ирландия, където народът се е вдигнал на бунт. Казва се Пърси Биш Шели, на двайсет години е и носи със себе си стотици пропагандни брошури и прокламации като пропуск, с който ще го допуснат в истинския живот…

 „Животът е другаде“ излиза на чешки в Канада през 1969 г. и на френски във Франция през 1973 г., когато получава наградата „Медиси“ за чуждестранен роман.

За автора:

Милан Кундера (р. 1929 г.) е писател, поет, есеист, преводач и драматург. Най-успешният и превеждан автор в света от чешки произход. Роден е в Бърно в семейството на музикалния педагог Лудвик Кундера, който стои в основата на неговото музикално образование. След завършване на гимназията и двама семестъра във Философския факултет на Карловия университет се прехвърля във Филмовата академия (FAMU) в Прага, където след дипломирането си преподава световна литература, отначало като асистент, по-късно вече като доцент (1964 г.).

През 1975 г. Милан Кундера емигрира във Франция, от края на 80-те години пише само на френски.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.