Корица: Чернооката блондинка
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 344

„Реймънд Чандлър се усмихва някъде.”

- Стивън Кинг

„Беше от онези летни вторнишки следобеди, когато се питаш дали земята не е престанала да се върти.“

Така започва новият роман с главен герой Филип Марлоу – да, онзи Филип Марлоу. Следвайки стила на Реймънд Чандлър, Бенджамин Блак съживява героя му Филип Марлоу за нови приключения по жестоките улици на Бей Сити, Калифорния. Началото на 50-те години е, Марлоу е изнервен и самотен, а бизнесът не върви. И тогава се появява нов клиент: красива и скъпо облечена блондинка иска Марлоу да открие бившия й любовник.

Скоро Марлоу разбира, че изчезването на мъжа е само  началото на ред странни инциденти, и скоро е в конфликт с едно от най-богатите и безскрупулни семейства в Бей Сити.

За автора:

Уилям Джон Банвил (р. 1945 г.), познат като Джон Банвил и понякога като Бенджамин Блак, е ирландски писател, автор на адаптации и сценарист. Обявен за един от най-големите стилисти в съвременната английска литература, както и за наследник на Пруст и Набоков. Четиринадесетият му роман „Морето“ печели наградата „Букър” през 2005 г. През 2011 г. Банвил е удостоен с наградата „Франц Кафка“, а 2013 г. му носи наградата на ирландския ПЕН клуб и Австрийската държавна награда за европейска литература. Публикува редица криминални романи под псевдонима Бенджамин Блак, първият от които е Кристин Фолс през 2006 г. През 2014 г., приема поръчка от тръста, управляващ правата върху произведенията на Реймънд Чандлър, да напише нов роман за Филип Марлоу.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.