Нора пише книга за майка си – знаменитата ирландска актриса Катрин О‘Дел. Разказът за живота ѝ се преплита със собствената история на Нора и с бурната история на модерна Ирландия. Ан Енрайт разгръща вечната тема за отношенията между майка и дъщеря в роман за славата и нейните сенчести страни, за обичта и насилието, за вътрешното опустошение и надеждата.

Кратка визитка на автора:

Ан Енрайт е ирландска писателка, авторка на романи, разкази и есеистична проза. Родена е в Дъблин през 1962 г., където завършва английска литература и философия в „Тринити Колидж“. Романът ѝ „Събирането“ е удостоен с наградата „Ман Букър“ (2007 г.). Книгата ѝ „Актриса“ е селектирана в дългия списък на престижната британска Женска награда за художествена литература (2020 г.).

Кратка визитка на преводача:

Стела Джелепова е родена през 1988 г. в Пловдив. Завършва скандинавистика в СУ „Св. Климент Охридски“, има магистърска степен по превод към английска филология в същия университет. Превежда художествена литература от шведски, норвежки и английски. През 2021 г., за работата си върху „Трилогия“ от Юн Фосе, е отличена с награда за ярки постижения в художествения превод от Съюза на българските преводачи.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.