Корица: Спасение за рибите
Издание на книгата:мека подвързия (English)

Животът произлиза от водата. Моретата са празни. Бившата писателка Моник Шампан смята, че прекомерният улов е последната фаза на живота на Земята. С вълнуващ чар тя пътува през Европа, от един конгрес на ихтиолозите до друг. Пътуването ѝ прилича повече на полет.

„Спасението за рибите“ е роман за велики идеали и лични драми. За еволюцията без план и за човек с твърде много спомени. За края на нещата.

Романът „Спасение за рибите“ е публикуван през октомври 2009 г. Номиниран е за наградите BNG Nieuwe Literatuurprijs и Opzij Literature Prize и фигурира в дългия списък за Литературна награда Libris.

За автора:

Родена на 6 февруари 1976 г., Анелиз Вербеке е белгийска писателка, която пише на холандски език. Вербеке учи филология в университета в Гент, преди да се запише в курс за писане на сценарии в Брюксел. През 2003 г. става известна с първия си роман „Спи!“ (Slaap!), от който са продадени 70 000 бройки от холандскоезичното издание. Историята е публикувана в 22 държави. Награденото произведение се отличава с начина, по който авторката показва как хората с различен произход търсят удовлетворение. По-скорошен успех в международен план е романът ѝ „Спасение за рибите“ (Vissen redden), преведен на няколко езика, включително и на български. Анелиз Вербеке  е лауреат на Литературната награда за провинция Източна Фландрия.

Откъс от книгата се чете в:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.