Корица: Аеростати
Издание на книгата:мека подвързия

Кое ще помогне на деветнайсетгодишната Анж да стане млада? И на каква цена? Анж е студентка по филология, която дава частни уроци по литература на шестнайсетгодишния Пий. Пий обича математика, оръжия и аеростати, обявил се е за дислексик и мрази литературата. Анж харесва Пий и успява да пробуди вкуса му към четенето. Това е накратко. Плюс едно двойно убийство.

Защото Амели няма да е Амели, ако не прибегне до някой неочакван обрат. Което не пречи „Аеростати“ да е истинска ода за добрата литература, от Омир през Стендал до Кафка. И роман за самотата, любовта и приятелството. А Анж пийва и бира, но шампанското си остава любимият ѝ еликсир.

Кратка визитка на автора:

Амели Нотомб е родена през 1966 г. в белгийския град Етербек. Известна е със строгия си писателски режим, който е и причината за голямата й творческа продуктивност. Освен многобройни, книгите на Нотомб са изключително успешни. Със своите ерудиция, ексцентричност и ирония тя печели сърцата на читателите и се превръща в една от най-четените френскоезични авторки в света. Още за първите си две заглавия - „Хигиена на убиеца“ и „Любовен саботаж“ - тя получава различни литературни награди. Носителка е на "Рене Фале", "Ален Фурние", "Гран При Жионо", "Флор". През 1999 г. получава и Голямата литературна награда на Френската академия за своя роман „Изумление и трепет“. Голяма част от книгите й са екранизирани.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.