„Четири пъти север“ включва избрани стихове от четирима световноизвестни поети – Линда Франс, Марк Робинсън, У. Н. Хърбърт и Анди Крофт. Те са преведени на български език от някои от най-добрите родни преводачи и излизат с логото на издателство Small Stations Press.

За авторите:

Родена в Нюкасъл на Тайн, днес Линда Франс днес живее недалеч от Стената на Адриан. От 1992 г. насам е издала осем стихосбирки. Линда е и редактор и съставител на възторжено приетата антология „Шейсет поетеси“.

Марк Робинсън е роден в Престън, Ланкашър, през 1964 г. Най-новата му стихосбирка – „Как се научих да пея“, книга с непубликувани и избрани стихове, излиза през 2013 г. от издателство Smokestack Books. Стихотворението му „Безкрайният град“ е изрязано върху масивен каменен постамент, издигнат на главната улица в град Стоктън на Тийс, на няколко мили от мястото, където той живее. Чрез своята компания Thinking Practice, която основава през 2010 г., Марк работи с творчески и културни организации из Обединеното кралство и по света. Член е на Кралското общество на изкуствата.

У. Н. Хърбърт е роден в Дъндий, Шотландия през 1961 г. Пише на шотландски и английски. Автор на пет номинирани и награждавани стихосбирки, редактор на антологията „Силни думи: съвременни поети върху съвременната поезия“ заедно с Матю Холис, на сборника с преводи от съвременна китайска поезия „Нефритената стълба“, заедно с Янг Лиан и др. Пътешественик, лектор, експериментатор.

Анди Крофт е автор на десет стихосбирки, на седем романа и на повече от четиридесет книги за тийнейджъри. Съставител и редактор е на поетически и белетристични антологиии. Ръководи международния поетичен фестивал T-junction, пише колонка за поезия във в. „Морнинг Стар“ и управлява „издателството за радикална поезия“ Smokestack Books.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.