Да предположим, че искате да докажете нещо. Нещо важно. В името на спора предположете, че искате да докажете, че съществува живот след смъртта.

 

1798 г, м 10, д 6. Вярвам, че възнамерява да изпълни някакъв нечестив ритуал, призоваване на духове, заклинание. Нещо свързано с магия.

Два живота, разделени от два века. Но вървят по едни и същи пътеки, живеят в една и съща къща, обсебва ги един и същ въпрос.

През едно безжалостно горещо лято градското момиче Ребека стъпва на тихите улички на Уинтърфолд и нестабилното й приятелство със странната, неземна Ферелит се превръща в катализатор на поредица от шокиращи събития.

Тази история е ужасна.

Много ми харесва.

За автора:

Маркъс Седжуик е роден през 1968 г. в Англия. Освен че пише и преподава „творческо писане“, той илюстрира книги, а през свободното си време свири на барабани.

„Бялата врана“ е единайсетият роман на Маркъс. Първият, „Земята на прилива“, печели наградата „Бранфорд Боуз“ за най-добър дебютен детски роман през 2000 г. Негови книги са номинирани за наградата „Гардиън“ за най-добра детска литература, за наградата „Блу Питър Бук“, за наградата „Коста Бук“, Медал Карнеги и наградата „Едгар Алън По“.

Научете повече от официалния сайт на автора: http://www.marcussedgwick.com

За преводача:

Мариана Христова е завършила културология и магистърска програма "Преводач-редактор" в СУ "Св. Климент Охридски". Сред преводите ù са продължението на "Вещиците от Истуик" - "Вдовиците от Истуик", - последният роман на Джон Ъпдайк, "Споделен живот" и "Домашни правила" на Джоди Пико, "Вода за слонове" на Сара Груън, биографията на Роалд Дал "Разказвачът"  и много исторически романи.

Откъс от книгата се чете в:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.