Корица: Микроскрипти
Издание на книгата:мека подвързия

През последните години от живота си Валзер пише кратки литературни произведения. Върху късчета хартия - от подложки за бира през облепени с марки пощенски пликове до визитни картички...По онова време никой не подозира какви са тези привидно безсмислени драсканици. Години по-късно е разгадано, че представляват едномилиметрови бук­вички, които изграждат микроистории - цял разказ върху няколкосантиметрова лентичка!

В това издание са подбрани малка част от микро­скриптите на Валзер. Един неподражаем писател ни представя тип писане, което дръз­ко застава на ръба на жанровете. Текстовете са придружени с десетки цветни репродукции на оригиналните късчета хартия, върху които са писани. Книгата е с уникална двойна корица.

Кратка визитка на автора:

Роберт Валзер (1878-1956) е един от най-бележитите швейцарски белетристи. Обожаван е от големите имена на епохата като Валтер Бенямин, Франц Кафка и Херман Хесе. Валзер е и поет, драматург, есеист, свръхчувствителен самотник с великолепно чувство за хумор, майстор на дисекцията на привидно незначителните неща от живота. Той прекарва голяма част от дните си в психиатрични клиники, където се раждат някои от най-оригиналните му произведения.

Кратка визитка на преводача:

Мария Добревска е завършила е философия и немски език в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на поезия и проза (с псевдоними Мария Каро, Бети Файон). Превежда текстове от съвременни немскоезични автори. В превод на Добревска е и друг шедьовър на Роберт Валзер - „Разходката“ (2014 г.).

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.