Корица: Сто дни
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 208

„Като роман за съвременността Сто дни“ е много въздействащ, много верен и съвсем не добронамерен.“ (Франкфуртер Алгемайне Цайтунг).

„Този учудващ роман разказва за това как постъпват хората, когато им се наложи да избират между две злини, без да могат да подценят последствията от постъпките си.“ (Нойе Цюрхер Цайтунг)

„Сто дни“ е роман, предлагащ пълна концентрация, съчетана с елегантност и политическа страст“. (Дер Ландботе)

За автора:

Лукас Берфус е роден през 1971 г. в Тун, Швейцария. Дипломиран търговец на книги. От 1991 г. живее и работи като писател на свободна практика в Цюрих. Написал е редица пиеси за театралната трупа АСА400. Сътрудничи на театрите в Бохум, Хамбург и Берлин. Носител е на литературни награди на швейцарските градове Тун, Цюрих и Берн и на немската награда Лойк. През 2003 г. германското списание Театърът днес го определя като многообещаващ съвременен немскоезичен млад автор. През 2005 г. е обявен на театралните празници в Мюлхайм, а след това и от списание Театърът днес за драматург на годината.

След новелата му Мъртъвците и сборниците с пиеси Сексуалните неврози на нашите родители и Амигдала, излезли вече на български език, Сто дни е първият му роман, публикуван през 2008 г. За него той получава немските награди Мара Касенс, Ана Зегерс, Ханс Фалада и специалната награда за мир Ерих Мария Ремарк, както и наградата Шилер на едноименната швейцарска фондация.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.