Корица: Марко
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 568

Марко Джеймсън иска единствено да стане датски гражданин и да ходи на училище като нормален тийнейджър. Ала чичо му Зола управлява джебчийския си клан с желязна ръка. Зола го почитат като бог и се страхуват от него като от дявол, а той принуждава децата от клана да просят и крадат в негова изгода.

Един ден Марко попада на мъртвец и осъзнавайки докъде се простират престъпните деяния на чичо му, решава да избяга. Но скоро разбира, че освен семейството му още някой иска да го накара да замлъкне... завинаги.

След като комисар Мьорк узнава, че момче на име Марко може да има безценна информация за случая, той е решен да го открие и спаси. Ексцентричното трио на отдел "Q" се впуска по следи, водещи от Дания до Африка, от фрапиращи злоупотреби до деца войници, от привидно дребни провинения до прикриване на зловещи престъпления...

За автора:

Карл Валдемар Юси Хенри Адлер-Улсен (1950, Копенхаген) е датски писател, издател, редактор и предприемач. Кариерата му е тясно свързана с медиите като редактор и издател на списания.

През 1997 г. дебютира в криминалната литература с трилъра Alfabethuset (Азбучна къща), който става бестселър в Дания и в международен план.

През 2007 г. е издаден първият му роман „Жената в капан“ от криминалната поредица „Отдел „Q“. Книгата е удостоена c наградата „Бари“ за най-добър криминален роман на 2012 година, издаден в CАЩ и Канада.

Следващите романи от поредицата също са бестселъри. Юси Адлер-Улсен се радва на огромен успех и в Норвегия, Германия и Холандия.

Редовно присъства в челото на списъците на бестселъри на New York Times, както и на тези в Австрия, Исландия, Франция, Испания, Швеция и Швейцария.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.