Корица: При кучетата
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 176

Млада жена е слязла от автобуса посред нищото, без да знае къде се намира и какво има намерение да прави там. Тя просто седи там, без да знае от какво е побягнала.

Заживява при непознати, които не й задават въпроси, а я приемат като приятел, без да искат нищо от нея. Обикновени хора, чийто живот е привидно прост и лесен. Тя също не им задава въпроси, прекалено заета със собствените си терзания.

Постепенно обаче читателят е принуден да вземе страна и да даде оценката си докъде вредите, които причиняваме на другите, могат да бъдат оправдани.

За автора:

Хеле Хеле е родена на 14 декември 1965 г. в Рьодбю на датския остров Лолен. През 1991 г. завършва училище за писатели. Първия си кратък разказ „Дървото със сливите“ публикува през 1993 г. в датския ежедневник „Information“, а дебютният й роман „Живот за пример“ излиза през 1993 г.

Чрез своето творчество тя хвърля светлина върху живота в покрайнините, улавя и пресъздава късчета от ежедневието на обикновените хора в датската провинция ведно с напреженията и скритите конфликти, характерни за отношенията между хората в нашето съвремие.

Романът „При кучетата“ излиза през 2008 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.