Сборникът с разкази проследява историите на хора, които често се намират на кръстопът между света, който познават, и този, от който са привлечени. Разкъсвани между вчера и утре, между реално и въображаемо, те се опитват да проумеят живота, който за тях често е бил загадка. И са готови да реконструират дори миналото си, за да намерят сили да продължат в настоящето.

„Книга за естеството на разказването не само като вид удоволствие, споделено между писателя и читателя, а – по-важното – като дар, поднесен с любов, който се нуждае от любов, за да бъде оценен.“ (Журито на Европейската награда за литература)

За автора:

Пиер Мейлак е малтийски романист и разказвач, роден през 1982 г. Носител е на редица награди, сред които Наградата за литература на Европейския съюз (2014 г.), международния конкурс за разкази „Море от думи“ и националната литературна награда на Малта. Негови разкази са превеждани на английски, френски, португалски, испански, италиански, сръбски, арабски и пр. Разказът му „Ечемичени ниви“ е написан специално за сборника „Куфарът на брат ми“ (ICU, 2015).

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.