📚📖 ДЕСЕТА НОЩ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЛИТЕРАТУРА в една от предстоящите прекрасни майски вечери на тази дълго чакана пролет! 🌱
Във Варна Нощта на литературата 2021 ще се проведе в две открити читателски пространства в града, за да предостави оптимален комфорт с грижа за здравето на всички участници и посетители! Следете цялата информация за града в специално създаденото събитие във Фейсбук.
⚓ ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ВАРНА
Лятна сцена
18:00 – 20:00 ч.
⚓ КУБО – РИБАРСКИ ПЛАЖ (нова сграда)
Крайбрежна алея
20:30 – 22:30 ч.
🌿🌼🌿🌼🌿🌼
ПРОГРАМА
Представят се откъси от съвременни европейски писатели. Подборът се осъществява от културните институти и посолствата на европейските държави в България и включва наскоро преведени и издадени текстове от техни национални автори.
🕕 18:00 – 20:00 ч.
📍 Лятна сцена на ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ВАРНА
Литература в превод и оригинал! 🎭 🇪🇺
🇮🇹 ИТАЛИЯ на български и италиански
🇪🇸 ИСПАНИЯ на български и испански
🇧🇬 БЪЛГАРИЯ на български и испански
🇵🇹 ПОРТУГАЛИЯ на български и португалски
🕣 20:30 – 22:30 ч.
📍 КУБО – РИБАРСКИ ПЛАЖ (нова сграда), Крайбрежна алея
Литература и музика на живо! 📚🎶📖
🇬🇧 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ на български
🇵🇱 ПОЛША на български
🇫🇷 ФРАНЦИЯ на български
🇲🇰 СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ на български
🌿🌼🌿🌼🌿🌼
Още от първото издание на Нощта на литературата във Варна, заедно се впускаме в откриването на интересни европейски литературни текстове, подбрани от европейските културни институти, четени за нас в превод и оригинал от български актьори, журналисти, дипломати, музиканти, художници и местни чужденци в завладяващата атмосфера на любими или неподозирани дотогава пространства на града.
Заедно събрахме такъв разнообразен опит и преброихме толкова много години, че ученици в публиката на първите варненски издания вече са сред най-интересните български автори.
🌿🌼🌿🌼🌿🌼
Организатори на Нощта за Варна са Дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна и Младежка фондация „Аморфа“ в партньорство с читателските пространства.
Нощ на литературата в България е инициатива на посолствата и културните институти на държавите членки на Европейския съюз от мрежата EUNIC и Фондация „Детски книги“, които заедно с издателствата и преводачите подбират представените чрез откъси литературни произведения.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.