Стефан Милков е актьор. Роден е на 07.12.1986 г. в Монтана. Започва да се занимава с театър в Костинброд, в любителския театрален състав „Цветан Станков“. Носител е на 13 награди за най-добра мъжка роля от любителски фестивали в страната.

През 2018 г. завършва Театрален колеж „Любен Гройс“, специалност „Актьорско майсторство“ в класа на Георги Новаков. След завършването си става част от групата на Драматичен театър – Видин. От март 2020 г. е част от трупата на Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана.

Дебют на професионалната сцена прави в Театър „София“, в представлението „Малката морска сирена“. Участва в представленията „Пиеса за нас“ и „Хофман“ на Театрална група „Метеор“. През 2020 г., съвместно с Театрална къща „Миларт“, създава първото си самостоятелно представление „Чудомирщини“ – моноспектакъл по разкази на Чудомир.

Стефан е работил с режисьори като Ани Васева, проф. Елена Баева, Митко Шарков. В периода 2012 г. – 201 5г., като секретар на НЧ „Иван Вазов – 1947“, е основен организатор на Фолклорен фестивал „Шопски наниз“, „Парад на детската българска популярна песен“ и Фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.