Камен Алипиев – Кедъра е спортен коментатор и граждански активист.

Биографията му е свързана почти изцяло с Българската национална телевизия, където изминава пътя от асистент-режисьор до изпълнителен продуцент. Зад гърба си има осем отразявания на олимпийски игри от мястото на събитието и още четири със студийна работа за БНТ. На последните игри в Токио през миналата година коментира баскетбол за българския Евроспорт. Носител на двете награди за спортна журналистика – „Братя Ексерови“ и „Люпи и Мичмана“.

Заедно с Васил Върбанов и Никола Стойнов продължават традицията на уникалното светско-спортно-рокенрол шоу „Джитбол“ в онлайн радиостанцията „Тангра Мега Рок“, а в радио „София“ води предаването „Спортна среща“. Кедъра е и в екипа на „Максспорт“2, който отговаря за отразяването на  българското баскетболно първенство.

Ако се чудите какво е общото между спортния коментатор с прякор на библейско дърво и литературата, ето кратко обяснение – вече девет години Камен е част от проекта „Пощенска кутия за приказки“, чете текстове на сцена и има публикувани свои истории на страниците на два сборника на „кутията“, писал е за “L`Europeo” и сайта „Експресо.бг“ и много други печатни издания в България през последните трийсет години.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.