Диа Мантова е родена през 1985 г. в София.

През 2003 г. завършва школата по драматичен театър към НАТФИЗ „Кръстъо Сарафов“. През 2008 г. получава бакалавърска степен по актьорско майсторство в НБУ с художествен ръководител проф. Крикор Азарян.

Получава магистърска степен по Театър и кино в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Пламен Марков 2015, а в момента ѝ предстои дипломиране като магистър по Психология в СУ „Св. Климент Охридски“.

Още като студентка дебютира и впоследствие участва в редица съвременни, класически, импровизационни и авангардни постановки на софийска сцена, с някои от които участва в театрални фестивали в Италия, Македония, Румъния. В продължение на четири години е част от трупата на драматичен театър „Васил Друмев“ – Шумен, с чиито спектакли гастролира из цяла България.

С трупата по пантомима и клоунада „Жар театър“ обикаля из Европа и Азия, като води театрални уъркшопове и участва в спектакли с артисти от цял свят. Има опит и като кино и ТВ актриса. Занимава се и с дублаж и аудиозаписи. От 2019 г. води актьорска школа за деца и юноши.

В момента работи като актриса на свободна практика в град София.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.