Корица: Кучетата
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 168

В лутане да открият себе си и да разгадаят загадката на живота, петима младежи се губят в безсмислието на ежедневието си с помощта на алкохола и безкрайния купон. Родителите на Филип и Кале са обикновени хора от средната класа. Бащата, както повечето си съселяни, пие от сутрин до мрак и се държи деспотично със семейството си. А синовете му го презират.

Семейството на сестрите Ида и Санна пък е заможно. Макар и да имат всички материални удобства, душите им също страдат. Баща им често изпада в депресивни състояния. Ида следи всяка негова крачка в гората по време на разходките му до реката всеки уикенд. А Никлас няма семейство изобщо.Всяка трудност, дори най-малката, на тези географски ширини се преодолява с упойващата мощ на алкохола. До забрава. До следващия път.

Настоящето умело се преплита с миналото с помощта на ярката метафоричност на изказа на автора. Акцентът е върху екзистенциалните проблеми на един малък, откъснат свят със собствен ритъм и собствен чар. Писателското майсторство на Ула Нилсон е сравнимо с това на класическите шведски писатели.

За автора:

Ула Нилсон (1972, Швеция) дебютира като писател през 2005 г. През 2010 г. е публикуван романът му „Кучетата“, отличен с награда „Норланд“. Темите, които писателят засяга в творчеството си, са свързани със спецификата на живота в малките общности. Критиката в Швеция сравнява Ула Нилсон с класическите представители на шведската литература.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.