Враца се включва за поредна година в Нощта на литературата с три читателски гнезда. Ето къде и какво можете да чуете:

📍 Гнездо №1:

РБ „Христо Ботев“

ул. „Петропавловска“ 43

📚 Книга:
🎙 Четец: 

Силвия Павлова – директор на Регионална библиотека „Христо Ботев”

Под нейно ръководство библиотеката развива изключително богата дейност. Павлова е един от създателите и организаторите на литературния фестивал „Враца – книжен град”, който през 2020 г. се проведе за втори път при голям интерес. Библиотеката е носител на националната награда „Христо Г. Данов” за 2019 г.

📍 Гнездо №2:

Младежки дом

бул. „Втори юни“ 10

📚 Книга:
🎙 Четец: 

Горица Маджарска е родена на 12.03.1990 г. в Бяла Слатина. В момента живее във Враца. От 2018 г. работи като учител по история и философия в СУ „Козма Тричков“ – Враца. Член е на „Конфедерация на българските писатели“ и литературен клуб „Арфа“ – град Враца.

Обича да пише стихове и кратки хумористични произведения. Има публикации в различни литературни сборници, а през 2020 г. от печат излезе първата й стихосбирка „Дяволът си търсеше жена“. От есента на 2020 г. ръководи клуб по журналистика към Младежки дом – Враца.

📍 Гнездо №3:

Кулата на Мешчиите

ул. „Стефанаки Савов“ 6

📚 Книга:
🎙 Четци: 

Емил Пеняшки – актьор от Драматично–куклен театър Враца.

Изиграл десетки роли в театъра и киното. С кукления театър е гастролирал в почти цяла Европа и Япония. Председател на Клуб на франкофонията – Враца.

Александър Владимиров – заместник-кмет на Община Враца с ресори култура, спорт, социални и младежки дейности, туризъм и инвестиции.

Дипломиран социолог от Университета за национално и световно стопанство. Автор и водещ на публицистичното предаване „Имате думата“, съветник на комисията по образование в НС. Учредител е на Института за дясна политика. Занимавал се е с публичен и корпоративен PR. Съорганизатор и продуцент на редица сценични фестивали, концерти и други продукции в областта на културата. Водил е лекции в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е работил по проекти на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.