Корица: Второ лято
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 464

Историята на една необикновена любов на романтичния остров Капри.

Рим, 1982 г.

Леа е на 47 години – красива, елегантна и уравновесена, най-стабилният човек, когото Клаудия познава. Поне така си мисли по-младата й приятелка, преди неочакваната среща с един непознат да я извади от равновесие пред очите ù. Мъжът е красив и галантен, но какво общо може да има между него и Леа, което така да я разтърси? Може би животът на приятелката ù не е чак толкова предсказуем, колкото изглежда. Понякога миналото ни застига, когато най-малко очакваме.

Капри, 1962 г.

Леа и Олга са приятелки от детинство и сега с удоволствие прекарват почивката си на остров Капри като част от безгрижна компания летовници. Лекомисленият съпруг на Леа – Джани – ще се присъедини към тях по-късно. Междувременно приятелките се радват на красивия остров, на синьото море, на хубавото време и... на присъствието на един много специален мъж.

Джулио, братовчедът на Олга, е всичко, което Джани не е – умен, стабилен, решителен и успял мъж, който знае как да получи всичко, което пожелае. Леа е запленена, а той никак не я улеснява с явното си обожание. Но това са 60-те години – нравите в Италия са консервативни, а разводът – забранен, дори наказуем. Има ли шанс любовта, когато са замесени толкова условности и препятствия? Може би самото Провидение трябва да се намеси, за да разбърка картите и да изравни шансовете.

За автора:

Кристина Касар Скалия е родена през 1977 г. в Ното, Сицилия.

Хирург и специалист по офталмология, в момента тя живее и работи в Катания.

„Второ лято“ е награден с международна награда “ Capalbio Opera Prima“ за първи роман. След него пише „Le stanze dello scirocco” (2016) и „Sabbia nera” (2019), които все още не са преведени на български.

Откъс от книгата се чете в:

 

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.