XVII век. Млада жена от Македония попада в Хърватия в момент, в който започва гонение на вещици – на кладата са изгаряни жени, обвинени, че са сключили сексуален договор с дявола. В същото време падре Бенджамин, личен приятел на Джордано Бруно, пристига от Италия, за да вземе участие в процесите на Инквизицията. Вместо палач, ученият теолог се превръща в спасител. Между него и обвиняемата се разгаря пламенна любов – като огъня на кладата, в която хвърлят еретиците...

Ще изгорят ли двамата? 

Кратка визитка на автора:

Венко Андоновски е един от най-големите македонски автори. Роден е през 1964 г. в Куманово. Професор е по литература във Филологическия факултет на университета в Скопие. Издал е над 30 книги от различни жанрове. Носител е на най-големите литературни награди в Македония („Роман на годината“, „Стале Попов“, „Рациново признание“), както и на международната „Балканика“.

Кратка визитка на преводача:

Мариян Петров е преводач на повече от 100 книги и редактор на множество творби. Роден е през 1961 г. Завършва „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като сценарист на „Машина за звезди”, редактор в ТВ „Еврофутбол”, съботния подлистник „24 гафа“ на в. „24 часа“, „Господари на ефира“, сътрудник в Центъра за оценяване на НБУ, писател и преводач на свободна практика. Превел е популярни съвременни руски автори като Сергей Алексеев, Александър Бушков, Лев Гумильов, Анна Данилова и др., както и водещи македонски автори като Томислав Османли, Влада Урошевич, Ягода Михайловска-Георгиева и други.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.