"Вълци" на Хилари Мантел е най-бързо продаваната книга от всички, отличени с най-престижната литературна награда на Великобритания – “Букър”. Тя е и първата наградена с “Букър” книга, станала номер едно при бестселърите. Феноменалният успех на романа, приковал вниманието на огромната читателска аудитория с неутолим интерес към епохата на Тюдорите, го поставя в челната десетка на класацията  “Британски бестселъри на десетилетието”. “Вълци” е отличен и с наградата за исторически роман “Сър Уолтър Скот”

Двубоят между две изключителни личности, решил съдбата на един народ, се намира в центъра на този напълно различен разказ за царуването на Хенри VІІІ. Светецът Томас Мор може би не е точно онзи праведен мъченик, какъвто ни го представя канонът на историята. “Злодеят” Томас Кромуел, чиято история се разказва тук, също се очертава като съвсем различен човек – син на ковач, издигнал се до един от създателите на съвременна Англия, първи човек след краля, идеолог на англиканската църква.

Момчето от бедняшките квартали изгражда само себе си като забележителна ренесансова личност, едновременно визионер и ловък политик, който дърпа конците на крале, издига и сваля кралици, придвижва по шахматната дъска на историята познатите ни кардинали, епископи и придворни дами – и поставя държавния интерес над личния...

Кратка визитка на автора:

Хилари Мари Мантел е родена през 1952 г. в Англия. Тя е литературна критичка и писателка, авторка на бестселъри в жанровете исторически роман и мемоари. Книгата й „Вълци“ получава престижната награда „Букър и възможността да се появи на малкия екран в едноименен телевизионен минисериал.

През 2006 г. писателката е удостоена с отличието Командор на Ордена на Британската империя, а през 2016 г. - с рицарско звание на Ордена на Британската империя за цялостното си творчество. Доктор хонорис кауза е на Кеймриджкия университет, на университета на Дерби, на университета „Бат Спа“ и на Оксфордския университет.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.