Тил Уленшпигел, странстващ артист и провокатор, се ражда в началото на XVII век. Баща му е магьосник и изследовател на света, поради което влиза в конфликт с представителите на Църквата и е изгорен като вещер. Тил бяга от селото, придружен от приятелката си Неле.

По пътя си през унищожената от религиозните войни страна двамата срещат младия писател Мартин фон Волкенщайн, меланхоличния палач Тилман, прокудената кралска двойка Елизабет и Фридрих Бохемски, драконолога Атанасий Кирхер и още други странни личности, всеки със своята невероятна история. Съдбите им се преплитат и рисуват картината на Трийсетгодишната война – време, което учудващо напомня на днешното.

Кратка визитка на автора:

Даниел Келман е роден през 1975 г. в семейството на режисьора Михаел Келман и актрисата Дагмар Метлер. Следва философия и германистика във Виенския университет. Първия си световен успех постига с романа „Аз и Камински“. Само две години по-късно излиза книгата му „Измерването на света“, която става бестселър с над 2 милиона екземпляра, продадени само в Германия. За този роман Келман получава наградите „Клайст“ и „Хаймито фон Додерер“.

Книгите на Даниел Келман са преведени на повече от 40 езика по света, а статиите му могат да бъдат намерени във вестниците „Зюддойче Цайтунг“, „Гардиън", „Шпигел“ и „Франкфуртер алгемайне цайтунг“

Кратка визитка на преводача:

Жанина Драгостинова е родена през 1962 г. във Варна. Завършва немска филология в СУ "Св.Климент Охридски" и семестриално кинознание в НАТФИЗ "Кр.Сарафов". Публикувала е в различни български и немски вестници и списания. Между 1999 и 2001 г. работи в Българския културен институт в Берлин, а между 2001 и 2002 г. - в БНТ. Била е редактор в сп. "Паралели" и вестник "Стандарт".

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.