Корица: Прошепната книга
Издание на книгата:твърда подвързия (English)
Страници: 532

Прошепната книга“ е изумителен разказ за страданията, за изгнаническата участ и странстването на арменския народ, за кланетата и масовите гробове, но и за невероятната жизненост, за жилавостта, които са в основата на оцеляването и възкресението, за мъдростта, с която прокудените посрещат болката, живота и смъртта.

Книгата е своеобразно пътуване на автора към себе си чрез познанието за неговия народ, тя събира ласкавата ирония към чудатостите на своето с болката от трагичната участ на арменците, преживяна като лична съдба. Едно удивително лирично произведение, което оставя незабравимото усещане за живота като вечност.

За автора:

Варужан Восганян е председател на Арменското дружество в Румъния и първи заместник-председател на Съюза на румънските писатели. Има издадени три стихосбирки, а „Прошепната книга“ е дебютният му роман. „Прошепната книга“ получава наградата „Йон Крянга“ на Румънската академия (2009), наградата „Книга на 2009 година“, присъдена от списание „Ромъния литерара“, наградата за проза на списание „Конворбир Литераре“ (2009), голямата награда за белетристика – отличието „Михаил Себастиян“ и номинация за наградата на Съюза на румънските писатели.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.