Корица: Последният пазител на Елис Айлънд
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 184

Романът "Последният пазител на Елис Айлънд" ни пренася в Ню Йорк от 1954-та. След пет дни центърът на Елис Айлънд, задължителна спирка за всички идващи от Европа имигранти, ще бъде закрит. 

В преживяното от героите на Гаел Жосаел Жос се оглеждат съдбите на милиони мъже и жени, които, в името на едно по-добро бъдеще, са оставили зад себе си всичко най-скъпо, за да се озоват между строгите стени на Елис Айлънд, чистилище, от което едни ще се отправят към бленувания бряг, тъй близък и тъй недостъпен, а други, отхвърлени, ще поемат обратния път, напускайки тази педя американска земя, този Остров на надеждите, Остров на сълзите.

За автора:

Французойката Гаел Жос (1960 г.) учи право, журналистика и психология. След няколко години в Нова Каледония, тя живее и работи в Париж като копирайтър в списание.

Започва литературната си кариера с поезия. През 2011 г. публикува своя дебютен роман, „Часове мълчание“, преведен на множество езици, последван от „Нашият живот на кръстопът“ (2012) и „Снежна сватба“ (2013).Трите книги са спечелили няколко награди, включително наградата „Ален Фурние“ през 2013 г. за „Нашият живот на кръстопът“. „Тихите часове“ са преведени на няколко езика и е в ход филмова адаптация на „Снежна сватба“.

“Последният пазител на Елис Айлънд” е удостоен с редица престижни отличия, сред които Европейската награда за литература за 2015 г.

Откъс от книгата се чете в:

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.