Корица: Още един ден в музея
Издание на книгата:твърда подвързия

Как гласуват насекомите? Полезен ли е човекът за природата? Къде да намерим праисторически призрак? А предмети от приказно царство? Присъединете се към литературната обиколка из софийските потайности и ще разберете!

През 2021 г. семейният пътеводител из столичните места за култура - „Един ден в музея“ - спечели наградата „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост. Втората книга от серията е тук, за да сервира щедра порция интересни факти, смайващи открития и смели идеи за прекарване на свободното време.

Кратки визитки на авторите:

Зорница Христова е журналистка, писателка и преводачка от английски език. Съосновател е на изд. "Точица", главен редактор на платформата "Вижте: Новините на детски език", автор и съавтор на множество детски книги. Носител е на наградата „Христо Г. Данов“ (двукратно - през 2014 и 2015 г.), както и на Наградата за художествен превод на Съюза на преводачите (2010 г.).

Тодор Петев е дипломиран философ и доктор по изкуствознание към университета в Принстън, САЩ. Преподава изкуствознание и музейно дело в Нов български университет. Той е един от създателите на фондация „Моят музей“, чиято цел е развитието на образователния и комуникативния потенциал на българските музеи.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.