Корица: Невидимото дете
Издание на книгата:мека подвързия

В книгата са събрани самостоятелни истории с участието на различни герои от поредицата за муминтролите - на Филифьонката, която вярва в чудеса, на Хемулът, който обича тишината, на Невидимото дете, на Седрик, на Елхата, на хатифнатите и техните тайни…

Кратка визитка на автора:

Туве Марика Янсон е родена в Хелзинки в семейството на скулптор и художничка. Когато е на 15 години, тя заминава да учи в Швеция, където се дипломира във Факултета по изящни изкуства на Шведската художествена академия. Янсон е известна най-вече с детските си произведения  – поредицата от книги и комикси за муминтролите. Публикува и разкази и романи за възрастни, както и голям брой отлични илюстрации. Носителка е на множество литературни награди, сред които е и медалът “Ханс Кристиан Андерсен”.

Кратка визитка на преводача:

Теодора Джебарова е родена през 1924 г. в София, където завършва Художествената академия. Интересите ѝ са основно към шведската и финландската, детската и приключенската литература, което личи и от нейната работа като преводач.

Oт книгите на Туве Янсон за муминтролите, в неин превод са „Невидимото дете” и „Омагьосана зима”, а от книгите на Джоан Роулинг - началото на световноизвестната поредица на Джоан Роулинг, „Хари Потър и философският камък”. През 1994 г. Теодора Джебарова получава наградата „Артур Лундквист” за своя принос в популяризирането на шведската литература и култура в България.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.