Чиновникът Вивалдо Бонфим толкова обича да чете, че един ден влиза в книгата „Островът на доктор Моро” и... изчезва завинаги. 
Когато навършва 12 години, синът му Елиас предприема дълго пътешествие, за да го открие. Прескачайки от книга в книга той тръгва по следите на баща си и постепенно потъва в света на литературата.
Там Елиас ще разбере, че всички имаме тъмна страна, че никой не е само добър или само лош, че често бъркаме миналото със спомените си за него.
За автора:

Афонсу Круш (1971 г., Португалия) е писател, художник аниматор, илюстратор на книги, музикант и страстен пътешественик. Всички тези негови страни слагат отпечатък в творчеството му, изпълнено с притчи, афоризми и метафори.

Афонсо Круш

Автор е на 14 романа, сред които „Куклата на Кокошка”, отличен с наградата за литература на Европейския съюз през 2012 г.

За преводача:

Румяна Станева е родена във Варна през 1980г. Завършва Френската гимназия в града, където открива голямата си страст към чуждоезичната литература. Именно неочакваните открития я изпращат в София, където за нея започва невероятното приключение Португалия.

Румяна Станева

Завършва Португалска филология в Софийския университет. Нейно дело са и преводи на книги на Алан Кардек от португалски на български.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.