Корица: Къщата на глухия
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 538

Ако се правиш, че не чуваш, може да изгубиш слуха си...

Заглавието на семейната сага „Къщата на глухия“ е взето от мястото, където Франсиско Гоя рисува прочутата серия „черни“ картини.

Алфонз Трновски, общопрактикуващ лекар, цял живот се стреми да изглежда успешен, щастлив и доволен, но действителността е друга. Той не се вслушва в съвестта си, докато край него препускат събитята от 20-ти век. Извън историческия фон това е разказ за отношенията баща – син, за зависимостите от миналото и връзките им с бъдещето, за приятелството, паметта и забравата. А в тях могат да се скрият големи изненади...

За автора:

Петер Крищуфек (1973, Братислава) е писател и режисьор. Автор е на разкази, романи, сценарии и стихове. Три пъти е номиниран за годишната награда Anasoft Litera за най-добра проза в Словакия и три пъти е финалист в литературния конкурс „Разказ”. Снимал е над двайсет авторски телевизионни документални филма, пълнометражния телевизионен филм „Дългата кратка нощ“ и др. През 2014 г. излиза новелата му „Ема и Смъртоглав“, а през 2016 – поредният му роман „Тела“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.