Бенджамин Бритън, който с новата си опера „Смърт във Венеция” плава в опасно бурни води, търси съвет от своя бивш съратник и приятел, поета У. Х. Одън. Въображаемата им среща – първата след двадесет и пет години, става предмет на обсъждане и дори на намеса на други хора, включително бъдещия им биограф Хъмфри Карпентър и един младеж от местната автобусна станция.

Пиесата на Алан Бенет е не само за театъра. В равна мяра тя е и за поезията и музиката. Героите размишляват върху остаряването, творчеството, вдъхновението; и върху това струва ли си човек да продължава, когато всички страсти са угаснали. Разсъждения на хора, за които изкуството е начин на живот.

За автора:

Алан Бенет е сред водещите британски автори. Признат е за съвременен класик, творбите му се преиздават и много от пиесите му не слизат от сцена.  Алан Бенет е носител на над 20 литературни, театрални и филмови отличия - „Тони“, Наградата на критиката, на Гилдията на телевизионните режисьори, на Кралското дружество за телевизия, наградите „Хоторнден“, „Оливие“ и много други. Според доста литературни специалисти в момента той е най-големият жив британски писател.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.