Другата ръка е книга за трудните решения, уродливото лице на насилието и крехката прегръдка на човечността. За локалното срещу глобалното. Книга, чийто изящен език подканва да прекрачим границите на личното си удобство, да пуснем света при себе си и да бъдем хора. Сладкодумно и убедително четиво, в което трептящата надежда е примесена с раздираща болка. Тук Чужденецът и Местният са изправени на нож, но за да оцелеят, нямат друг избор, освен да намерят пътя един към друг.

„Другата ръка“ разказва историята на две жени – нигерийка от бедно село и лондончанка от средната класа. Съдбата ги събира на самотен африкански плаж и принуждава едната от тях да направи жесток избор, който тласка живота – не само нейния – в неочаквана посока.

За автора:

Крис Клийв (1973, Лондон) е възпитаник на колежа „Бейлиол“, Оксфорд, където учи психология. Известно време живее в Африка. Автор е на четири романа, които му носят международно признание, множество престижни литературни награди и статут на „един от най-мощните, важни и психологически проникновени романисти“. Книгите му са преведени и издадени на трийсет езика, някои от тях са адаптирани за сцена и за големия екран.  Клийв е редовен колумнист на Guardian, активен участник в социално значими дебати. Извън писането, се интересува от бежанци, човешки права, образование и психология. Живее в Лондон със съпругата си и трите им деца.

Откъс от книгата се чете в:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.