Многократно награждаван роман, „Долината на страстта“ е книга от специален автор. Лидия Жорже ни представя историята на семейство, разказана от името на жена, чието име читателят никога не научава.

В основата ѝ са спомените на Валтер – най-младият от клана Диаш, дете бунтовник, което отказва да работи на полето. Едно момиче забременява от него, но вместо да се ожени, Валтер решава да замине за Индия на военна служба. Това пътуване изглежда безкрайно, защото само веднъж главният герой се завръща вкъщи. Но именно това завръщане изгражда цялата история.

Тази книга обрисува портрет на Португалия от 50-те до 80-те години на миналия век през погледа на момиче, което наблюдава и участва в дълбоките промени в семейството си.

Кратка визитка на автора:

Лидия Жорже е родена през 1946 г., в Алгарве, Португалия. Когато е била учител в сферата на средното образование, прекарва няколко години в Ангола и Мозамбик през последния период на колониалната война, който се оказва решаващ за творчеството ѝ. Сред произведенията ѝ изпъкват „Денят на чудесата“, „Спомени от дивия град“, а „Брегът на шепота“ е един от най-вълнуващите ѝ текстове за колониалната война.

Кратка визитка на преводача:

Албена Ярчева е родена в София. Завършва специалност „Португалска филология“ и магистърска програма „Културен туризъм“ в Софийския университет. Имала е възможността да учи 6 месеца в Лисабонския университет, което засилва любовта ѝ към Португалия. „Долината на страстта“ е първата ѝ преведена книга.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.