Корица: Дъга за приятел
Издание на книгата:мека подвързия (English)
Страници: 220

Добротата – това е, което и глухите могат да чуят и слепите да виждат.

Тези думи на Марк Твен биха могли да бъдат мотото на книгата „Дъга за приятел“. Всички се нуждаят от внимание и любов. Но те са особено необходими на онези, които не са в състояние да чуят звуците, да виждат цветовете и да усетят красотата на света наоколо.

Главният герой е лабрадорът Трисон, който се грижи за сляпото момче Сашка. Благодарение на любовта на този умен и верен пес, момчето намира сили да се върне към живота, получавайки като подарък съкровенната си мечта – дъга. Това е история за едно приятелство, но и за забързания ни живот, през който препускаме, не забелязвайки действително важни неща...

За автора:

Михаил Самарский (1996) – руски блогър, автор на 12 книги. Първата си книга написва едва на 12 години. През 2012 година най-голямото руско издателство „Ексмо“ създава за него специалните книжни поредици „Приключенията на необикновеното куче“ и „Най-добрите книги за подрастващите“. За кратко време става най-известният млад писател в Русия. Книгите му са преведени в САЩ, Виетнам и България.

Носител е на Златна диплома „Иосиф Бродски“ и на първите награди в литературните конкурси „Слон“ (2009) и „Таланти и дарования“ (2009).

Михаил Самарский се занимава и с благотворителност – основава програмата за помощ на незрящи хора „Живи сърца“, прераснала през 2012 година в едноименния благотворителен фонд.

Издателство: Асеневци
Автор:
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.