Оригинален, с чувство за хумор и ерудиран, автор за всички поколения, Александър Прокопиев е написал очарователна и остроумна книга, която ще ни спечели и ще ни даде уникално читателско изживяване.

Той разказва за вината и прошката, за тежестта на победите и пораженията. Неговите сюжети преплитат съвременни истории с приказни, легендарни и митологични мотиви. Така писателят прави свои интерпретации на „Дивите лебеди" и „Снежанка" или ни показва света през погледа на уродливо извънбрачно дете, на човек с едно крило, превърнал се в цар на птиците, на странник, опитомил змийче, на алхимик, опитващ се да създаде човече в стъкленица.

Кратка визитка на автора:

Роден през 1953 г. в Скопие, Александър Прокопиев завършва сравнително литературознание и теория на литературата. Той олицетворява постмодернистичното течение в Северна Македония. Издал е двайсетина книги, превеждан е на много езици. Името му е споменато в Енциклопедията на Сорбоната Les Lettres Europeanennes редом до имената на Орхан Памук, Херта Мюлер и Елфриде Йелинек. Артистичен директор е на Международния литературен фестивал PRO-ZA Balkan, член е на Македонския ПЕН и на Сдружението на независимите писатели.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.