Корица: Бьорнстад
Издание на книгата:мека подвързия (English)

„Бьорнстад“ е голям роман за малко място с красиви мечти, както и за ужасните неща, които правим понякога, за да успеем. Той е сага за спорта и семейството и за това докъде сме готови да стигнем, за да предпазим децата си. И за смелостта, която е нужна, за да се изправиш срещу всичко, за което си мечтал – и да кажеш истината, независимо от последствията. Независимо от всичко.

За автора:

Фредрик Бакман /1981 г./ е шведски журналист, блогър и писател, автор на бестселъри. През 2012 год. е издаден първият му роман „Човек на име Уве“, който бързо става бестселър и е екранизиран през 2015 г. Произведенията на писателя са преведени на над 25 езика. През 2013 г. е избран за най-успешния автор на Швеция.

За преводача:

Любомир Гиздов е преводач от шведски и датски език с бакалавърска степен по скандинавистика от СУ "Св. Климент Охридски". Превеждал е съвременни писатели като Фредрик Бакман и Юнас Юнасон, както и модерни класици като Карин Бойе, Тумас Транстрьомер и Ларш Нуре́н.

Носител е награда от Фондация „Васа Ганчева“ за 2017 година за приноса си към превода и популяризирането на произведения от шведски автори.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да изключите бисквитките от настройките на браузера си.